[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » Овощи » Томаты (Помидоры) » Вирощування розсади помідор
Вирощування розсади помідор
BookerДата: Суббота, 30.07.2011, 19:18 | Сообщение # 1
Генералиссимус
Группа: Администраторы
Сообщений: 259
Репутация: 0
Статус: Offline
Вирощування розсади помідор

    Для того щоб позбутися вірусної та іншої інфекції томатів перед посівом насіння треба протравити їх у розчині марганцівки (світло-червоного кольору) на протязі 20 хв. і ретельно промити під проточною водою.
    Суміш для посіву необхідно готувати з перегною, дернової землі і крупнозернистого піску (3:4:2). На відро такої підготовленої суміші необхідно додати 200 г деревного попелу. Все ретельно перемішати і насипати в ящик для розсади. Цей ящик треба помістити в поліетиленовий пакет.
    Сіють насіння на відстані між рядками 5 см, між рослинами - 1-2 см. Насіння треба розкласти по ямках глибиною до 5 мм рядками і накрити ящик плівкою або склом. Винести в тепле місце (+22-25 0С). Перед посадкою будь-якого насіння спочатку потрібно підливати землю, а тоді вже сіяти. Це пояснюється тим, що якщо насіння підлити після посадки, то вода може забити його глибше в землю і воно може не зійти.
    Розсаду пікують, коли з'явиться 2 листочки. Для цього необхідно взяти стаканчики і насипати в них землі (тої ж суміші, що й для висівання насіння). Висадити по 2-3 рослини, збризнути стимулятором росту рослин і поставити на 2—3 дні в темне місце, а тоді на підвіконня. На дні стаканчиків треба зробити 4-5 дірок розжареним цвяхом, так ви передбачите загнивання розсади і забезпечите рівномірний розподіл води.

Источник: Журнал «Дача от А до Я» 2011 №03 (018), Наталія Замрикіт, с Цигани, Тернопільська обл.
 
Форум » Овощи » Томаты (Помидоры) » Вирощування розсади помідор
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:


Яндекс.Метрика